Vărsăturile

Aveți grijă!

doctor prescibing medication against vomiting
Medicul vă poate prescrie medicamente pentru a reduce greața și vărsăturile.

Vărsăturile pot fi cauzate de tratamentul anticancer, de anumite medicamente sau de tumora în sine. Acestea pot să apară imediat după tratament sau chiar la 3-4 zile mai târziu.

Vărsăturile pot apărea, de asemenea, chiar și atunci când stomacul este gol. Acest lucru este neplăcut și dureros, împiedică pacienții să mănânce suficient și împiedică absorbția suficientă a nutrienților. Aveți grijă! 

8 recomandări pentru a controla vărsăturile :

Deoarece stomacul dumneavoastră nu suportă mâncarea sau băutura, veți pierde o mulțime de lichide. Cu toate acestea, încercați să beți suficient pentru a evita pierderea suplimentară de electroliți. In caz de deshidratare se recomandă băuturile izotonice sau soluțiile de rehidratare care conțin electroliți. 

  1. Purtați îmbrăcăminte confortabilă, lejeră, care nu vă strâng în zona abdominală.
  2. După vărsături, clătiți-vă gura.
  3. Odată ce vărsăturile încetează, încercați să sorbiți cantități mici de lichide simple, cum ar fi apa. Asigurați-vă că stați în poziție verticală după ce mâncați și beți.
  4. De îndată ce puteți bea lichide simple fără a vomita din nou, încercați băuturi pe care stomacul dumneavoastră le digeră cu ușurință, cum ar fi ceaiurile de mușețel, fenicul și ghimbir. Dacă le puteți tolera, sucurile ușoare de fructe și legume ajută la adăugarea unor calorii.
  5. Începeți să adăugați alimente solide când vă simțiți mai bine. Biscuiții sunt ușor de digerat.
  6. Încercați să mâncați mese mai mici pe parcursul zilei, mai degrabă decât trei mese mari.
  7. Încercați să preveniți greața pentru a reduce riscul de vărsături.
  8. Rugați-vă medicul să vă prescrie medicamente pentru a preveni vărsăturile, dacă acestea vă afectează prea mult starea nutrițională și vă confruntați cu deshidratare. De asemenea, consultați-vă medicul dacă vărsăturile durează mai mult de una sau două zile.