DURERE ÎN GÂT

Nu trebuie să „înghițiți pastila amară”.

icon sore throat

Mâncarea condimentată intensifică durerea în gât.

 

Unele tipuri de tratamente împotriva cancerului dăunează celulelor cu creștere rapidă de la nivelul capului și gâtului. Acestea pot duce la inflamație și durere în gât (numită esofagită). Pe lângă dificultăți la înghițire, de multe ori se simte ca și cum ați avea un nod în gât și ca și cum gâtul și pieptul ar arde. 


Aceste simptome fac ca alimentația naturală să fie dificilă, iar acest lucru contribuie major la pierderea în greutate.

Câteva sfaturi utile pentru a face față durerii în gât:

Ar trebui să evitați:

  • Tutunul și alcoolul 
  • Mâncare și băutură fierbinte
  • Mâncarea picantă și sosurile iuți
  • Alimentele și sucurile care sunt foarte acide, cum ar fi roșiile, portocalele și limonada

Aceste sugestii pot fi, de asemenea, utile:

  • Alegeți alimente moi și ușor de mestecat și înghițit.
  • Încercați omleta sau milkshake-urile, de exemplu.
  • Gătiți mâncarea până devine moale și tăiați-o în bucăți mici.
  • Puneți sosuri pe alimente pentru a le face mai moi.
  • Mâncați cinci sau șase mese mici în loc de trei mese obișnuite.
  • Mâncați alimente bogate în proteine și bogate în calorii pentru a profita la maxim de mâncare.
  • Beți cu un pai pentru a înghiți mai ușor mâncarea.
  • Stați drept în timp ce mâncați.

Consultați-vă medicul sau dieteticianul dacă aveți probleme la înghițire și simțiți că vă sufocați în timp ce mâncați sau beți. Dacă nu vă puteți gestiona corect aportul caloric, poate că este necesar să recurgeți la alimentația pe sondă.

Sfaturile de mai sus vă pot fi de folos și dacă suferiți de dureri la nivelul gurii.