Intoleranța la lactoză

Intoleranța la lactoză: Dintr-o dată nu mai puteți tolera laptele?

icon lactose intolerance

Mai bine înlocuiți laptele decât să renunțați la el

 

Lactoza este componenta de zahăr a laptelui și face parte din multe produse lactate precum laptele, smântâna, unele tipuri de brânză și iaurt, precum și cappuccino, dar se găsește și în multe sosuri și dulciuri, cum ar fi ciocolata sau produsele de patiserie. Se presupune că aproximativ 70-75% din populația umană nu poate digera sau absorbi lactoza în mod normal. Motivele sunt multe...

 

Chirurgia gastrointestinală și chimioterapia pot declanșa o intoleranță la zahărul din lapte (lactoză). Intoleranța la lactoză indusă de tratamentul cancerului poate dura exclusiv pe durata tratamentului, dar poate persista și săptămâni sau luni după încheierea tratamentului sau chiar pentru tot restul vieții. Simptomele tipice diferă în intensitate și manifestare, de la ușoare la severe și de la gaze la crampe și la diaree.

 

Ce puteți face?

Alegeți alte produse lactate

Nu trebuie să renunțați complet la produsele lactate. Alegeți porții mici de produse lactate fermentate, cum ar fi iaurt, brânză de vaci și chefir sau produse cu conținut scăzut de lactoză, cum ar fi brânzeturile tari (parmezan sau cheddar). În multe cazuri, acestea sunt mai ușor de tolerat decât laptele. Alternativele gustoase la laptele obișnuit de vacă sunt: laptele de orez, laptele de migdale sau laptele de soia. 

O gamă largă de produse fără lactoză este, de asemenea, disponibilă în multe supermarketuri.

Compensați cu enzime

Poate fi indicat să utilizați capsule cu enzima lactază pentru a furniza organismului dumneavoastră enzimele necesare pentru a diviza lactoza în timpul digestiei.

Vă rugăm să vă asigurați că utilizați produse de substituție numai după consultarea cu dieteticianul/nutriționistul.