Rețete

Ce ar trebui să gătesc astăzi ?  

Descoperiți rețete delicioase pentru nevoile dumneavoastră

Chiar și în condiții „obișnuite”, mulți oameni disperă la auzul unei astfel de întrebări. Pentru bolnavii de cancer, este și mai dificil. Există atât de multe limitări care vă împiedică să vă bucurați de gătit: pierderea poftei de mâncare, aversiuni față de miros, lipsa de energie, depresia etc. Cu atât mai multe motive pentru care ar trebui să încercați să creați mese gustoase care să acopere cerințele nutriționale ale corpului. Am compus câteva rețete gustoase cu Remune™.

food and remune
Descoperiți rețete gustoase cu Remune™. 

Remune™: Ingredientul valoros pentru rețetele dumneavoastră

Remune™ este un supliment nutritiv oral pentru managementul alimentar al malnutriției asociate bolilor în precașexie și cașexie, în special din cauza cancerului sau BPOC.

Ingredientele sale vă pot ajuta în aceste zile de cumpănă:

  • Bogat în acizi grași Omega-3 EPA/DHA din uleiul de pește
  • Nivel ridicat de vitamina D
  • Cu proteine din zer
  • Gust proaspăt (86% conținut de fructe)

Notă importantă: Nu trebuie utilizat ca unică sursă de nutriție. Utilizați sub supraveghere medicală. Nu este potrivit pentru uz parenteral!

Remune™ este un preparat gata de băut și poate fi folosit și pentru a oferi meselor dumneavoastră o valoare nutrițională mai mare.

Adaptați alimentația

Știați că alimentele vă pot ajuta să faceți față efectelor secundare comune ale cancerului? Pentru a vă sprijini în alegerea meselor potrivite, am notat rețetele potrivite pentru următoarele efecte cauzate de cancer sau de tratamentul acestuia. 

 

Efecte secundare

Cunoscută și sub denumirea de pierderea poftei de mâncare și unul dintre cele mai frecvente simptome în cazul cancerului. Există mai multe motive pentru care vă puteți pierde pofta de mâncare. Uneori, alte reacții adverse, cum ar fi aversiunile la miros, induc și anorexia.

 

Dificultate la înghițire. Modificați vâscozitatea și consistența alimentelor pentru o siguranță mai bună. Modificați textura lichidelor. Dacă este necesar, consultați-vă echipa medicală pentru a afla nivelul dumneavoastră de disfagie. 

 

Cunoscută și sub denumirea de durere la nivelul gurii. Este o inflamație a mucoasei bucale cauzată de chimioterapie sau radioterapie. Inițial, s-ar putea să simțiți o senzație de arsură sau senzația unui obiect străin în gât atunci când înghițiți. Mai târziu, aceasta se poate transforma în durere, care este mai intensă odată cu ingerarea alimentelor.

 

Cunoscută și sub denumirea de gură uscată ca urmare a reducerii sau absenței producției de salivă. Veți observa o senzație de uscăciune a gurii, arsuri, dificultăți la mestecat și la înghițit, modificări ale gustului și este posibil să aveți chiar respirație urât mirositoare.

 

Vă rugăm să vă consultați, de asemenea, dieteticianul sau nutriționistul. Vă vor sprijini cu un plan de dietă personalizată.

Încercați-l! Încărcați-vă bateriile.

Încercați rețetele noastre gustoase făcute cu Remune™. Ajutați corpul în lupta împotriva malnutriției. Descoperiți cum să vă reîncărcați bateriile cu ușurință, cu arome plăcute. Găsiți inspirație în rețetele de mai jos sau vizitați pe canalul nostru Youtube videoclipuri scurte despre gătit.

 
Please enable marketing cookies to enable Youtube Video