Proteina din zer

Proteinele din zer: ajută la creșterea masei musculare

whey protein can boost muscle growth

Proteine din zer pentru a combate pierderea musculară.

 

Proteinele sunt cunoscute ca fiind importante pentru dezvoltarea mușchilor. Sub formă de shake-uri, proteinele sunt foarte populare printre sportivi și culturiști. Dar de ce este importantă această macromoleculă biologică și pentru dumneavoastră? 

 

Ce sunt proteinele din zer ? 

Pentru a înțelege beneficiile proteinelor din zer, trebuie să aruncăm o privire mai atentă asupra ingredientelor. Proteina din zer reprezintă aproximativ 20% din conținutul total de proteine din laptele de vacă și se numără printre proteinele de înaltă calitate datorită concentrației mari de aminoacizi specifici, cum ar fi BCAA (aminoacizi cu lanț ramificat). Calitatea proteinelor este importantă pentru câștigarea și menținerea masei musculare, iar pacienții cu cancer pierd adesea masa musculară din multe motive, cum ar fi mai puțină activitate fizică sau din cauza inflamației din organism.

Un mare plus este răspunsul rapid al acestei proteine. Aceasta este ușor de digerat și se absoarbe rapid. Imediat după masă, proteina din zer duce la concentrații mai mari de BCAA în sânge și la o sinteza mai mare a proteinelor musculare.

În plus, componentele biologice ale proteinei din zer prezintă proprietăți de îmbunătățire a sistemului imunitar. Este bine cunoscut faptul că pacienții cu cancer suferă adesea de inflamație. Pe lângă capacitatea sa de întărire a mușchilor, acesta este un alt motiv pentru care ar trebui să includeți în dieta dumneavoastra proteinele din zer.

De ce este proteina din zer un aliat de nădejde?

Culturiștii se bazează foarte mult pe proteinele din zer din motive întemeiate. Efectele acestora în sprijinirea dezvoltării musculare este principalul motiv pentru care proteinele din zer ar trebui incluse și în alimentația dumneavoastră. 

Efectul suplimentării cu proteine din zer, combinate cu vitamina D, a arătat rezultate foarte promițătoare în reducerea inflamației. Suplimentarea cu proteine din zer s-a dovedit a fi o opțiune eficientă în managementul nutrițional al pacienților cu cancer, pentru a le îmbunătăți starea nutrițională, a reduce pierderea musculară (sarcopenia) și, mai ales, pentru a ajuta la prevenirea toxicității severe în timpul tratamentului cancerului.

 

Știați că... 

... aproximativ 60% din totalul numărului de cazuri de cancer apare la persoanele peste 65 de ani?

Având în vedere acest lucru, este important de știut că studiile asupra pacienților în vârstă, care au luat suplimente cu proteine din zer, au arătat îmbunătățiri semnificative ale forței musculare și creșterea masei musculare scheletice. Acest efect poate fi susținut prin antrenament de rezistență.