Malnutriția în cancer

De ce trebuie bolnavii de cancer să aibă grijă de starea lor nutrițională?

With healthy food against malnutrition
Alimente sănătoase împotriva malnutriției.

La prima vedere, există lucruri mult mai importante de care să aveți grijă decât nutriția. Poate chiar vă doriți să slăbiți. Însă malnutriția și cașexia pot fi simptome negative ale cancerului. Și este bine să știți cum vă pot înrăutăți sănătatea.

Ce este malnutriția?

Când vă gândiți la malnutriție, s-ar putea să aveți impresia că este o problemă doar în țările în curs de dezvoltare, totuși, în special pentru pacienții cu cancer, malnutriția este o problemă importantă. Până la 67% dintre pacienții cu anumite tipuri de cancer (de exemplu, pancreatic) sunt afectați de malnutriție.

 

Malnutriția poate fi explicată ca o stare cauzată de lipsa de aport sau de absorbție a nutrienților care duce la modificarea compoziției corpului. Nu este doar un simplu sinonim cu subponderalitatea, ci mai degrabă un dezechilibru nutrițional. Și pacienții care au o greutate normală sau chiar supraponderalii pot fi subnutriți.

Pacienții cu cancer prezintă un risc ridicat de malnutriție cauzată de boală

Malnutriția este o cauză majoră de morbiditate și mortalitate la pacienții cu tumori, poate duce la mai multe infecții, toleranță mai scăzută la tratament și spitalizare mai lungă. În plus, vă poate afecta calitatea vieții. Deci, prevenirea malnutriției este cu adevărat esențială pentru tratamentul dumneavoastră.

Pacienții cu cancer prezintă un risc ridicat de malnutriție. Spre deosebire de malnutriția la persoanele fără astfel de boli, motivele și rezultatul diferă la pacienții cu cancer.