Testați-vă riscul de malnutriție

Sunteți expuși riscului de malnutriție?

Verificare rapidă

example picture dining table malnutrition risk
Recunoaște riscul de malnutriție

Verificarea rapidă a riscului de malnutriție

Răspundeți la aceste 4 întrebări pentru a afla dacă ați putea fi expuși riscului de malnutriție:

Cântarul vă oferă primul indiciu. Dacă ați slăbit, nu numai numărul de kilograme este critic, ci și modul în care a progresat pierderea în greutate. Pacienții cu cancer aflați sub tratament, care pierd neintenționat 5-10% din greutatea corporală în decurs de 3-6 luni sunt considerați cu risc de malnutriție.

Important: chiar și pacienții supraponderali cu cancer pot fi afectați! 

 

Un IMC < 20 poate fi un semn de malnutriție, mai ales dacă ați pierdut și masă musculară.   

 

Porțiile dumneavoastră au devenit mai mici? Vă simțiți sătui mai devreme?

 

… suferiți de pierderea poftei de mâncare, inflamații ale mucoasei bucale, oboseală, greață, diaree, constipație sau durere?

… vă simțiți sătui mai devreme?

… nimic nu mai are gust ca înainte?

 

Dacă ați răspuns „da” la una sau la mai multe întrebări, ați putea fi în pericol sau suferiți deja de malnutriție. Discutați imediat cu medicul dumneavoastră. 

 

Un screening mai detaliat

Întrebări suplimentare pentru a estimarea riscului de malnutriție

Vă rugăm să rețineți că acest chestionar servește doar ca auto-evaluare inițială și nu înlocuiește consultația profesională (cu medicul dumneavoastră sau dieteticianul). Pentru a găsi un screening mai detaliat al malnutriției pentru pacienții cu cancer, vă rugăm să vizitați Evaluarea globală subiectivă generată de pacient (PG-SGA) și să discutați rezultatele cu medicul dumneavoastră. 

Dacă suferiți deja de malnutriție, este important să luați măsuri cât mai curând posibil, deoarece aceasta poate afecta răspunsul organismului la tratamentul anticancer și la recuperarea dumneavoastră. S-a demonstrat că suplimentarea nutrițională are un impact pozitiv asupra malnutriției și poate îmbunătăți rezultatul la unii pacienți. Consultați-vă medicul pentru a discuta despre nevoile dumneavoastră nutriționale zilnice.

 

Download

Download: Brosura

Descriere Document Link
Malnutrition risk check.pdf Verificați riscul dumneavoastră de malnutriție
pdf (278.6 KB)