Nevoile corpului dumneavoastră

Oferiți-i corpului dumneavoastră energia de care are nevoie

Desigur, o dietă bine echilibrată, bogată în nutrienți, nu va vindeca cancerul. Dar vă poate ajuta să vă asigurați energia de care aveți nevoie acum mai mult decât oricând. Cu cât starea dumneavoastră nutrițională este mai bună, cu atât veți suporta mai bine efectele secundare ale operațiilor, radioterapiei și chimioterapiei, iar sistemul imunitar va fi mai puternic Toți nutrienții sunt importanți pentru ca procesele metabolice să funcționeze fără probleme. Deficiențele favorizează îmbolnăvirea.

Cu toate acestea, există o anumită „diviziune a muncii” în procesele interne care se desfășoară în organism

woman cross-legged example image balance body and mind
Your body needs the right balance of nutrients.

Iată 7 nutrienți valoroși de care aveți nevoie - și de ce

1. Carbohidrați

Carbohidrații reprezintă cea mai importantă sursă de energie. Amidonul și zahărul sunt principalele surse de carbohidrați din dieta noastră zilnică. În special creierul are nevoie de zahăr (glucoză). Când obosim sau ne este foame, este posibil să ne fi scăzut glicemia (concentrația de glucoză prezentă în sânge). Dacă nu mâncăm suficienți carbohidrați, organismul poate sustrage proteine valoroase pentru a-și satisface nevoile energetice.

2. Proteine

Proteina este formată din aminoacizi și reprezintă componenta funcțională și structurală majoră a tuturor celulelor din corpul nostru. Aceasta formează enzime pentru a ne proteja celulele, a ne vindeca rănile și a construi mușchii. Digestia, răspunsul imun și capacitatea de coagulare a sângelui se bazează pe aportul adecvat de proteine. Părul, unghiile, toate enzimele, precum și mulți hormoni sunt formați din proteine.

3. Grăsimi

Grăsimea este principalul depozit de energie din organism. Cantitățile mici înglobează multe calorii. Celulele din corpul nostru, sau nervii, pot folosi grăsimea ca nutrient. Unii acizi grași au rol antiinflamator, în timp ce alții ar putea crește inflamația. De asemenea, unele vitamine pot fi absorbite de organism doar atunci când grăsimea este prezentă.

4. Fibre

Fibrele sunt o componentă vegetală pe care organismul nu o poate digera. Ne sunt foarte utile, deoarece reglează digestia și pot îmbunătăți tractul digestiv, sistemul imunitar și nivelul de colesterol din sânge. Fibrele alimentare reprezintă, de asemenea, baza nutrițională pentru bacteriile noastre intestinale, numite microbiom.

5. Vitamine

Vitaminele sunt substanțe esențiale de care organismul are nevoie, dar pe care nu le poate produce singur. Acestea întăresc apărarea organismului și ne îmbunătățesc sănătatea, ne mențin metabolismul în mișcare, construiesc neurotransmițători în creier și nervi, întăresc oasele și țesuturile, protejează pielea și ne îmbunătățesc concentrarea. Lipsa de vitamine poate avea consecințe grave.

6. Minerale și oligoelemente

Mineralele (Na, K, Ca, Mg, Cl, Fofat) sunt responsabile pentru funcția nervoasă și musculară, formarea oaselor și a dinților și multe altele. Oligoelementele, de exemplu fierul și seleniul, sunt părți ale enzimelor și sunt nutrienți esențiali pentru creșterea, dezvoltarea și funcționarea corespunzătoare a organismului.

7. Apă

Apa este componenta principală a corpului nostru și un mediu de transport. Aceasta este implicată în reglarea temperaturii corpului și hidratează pielea. Apa reprezintă, de asemenea, o parte a echilibrului de fluide din organism și transportă nutrienți.

         

Vă hrăniți tumora?

V-ați gândit vreodată că, având cancer, vă hrăniți și tumora atunci când mâncați? Să nu aveți îndoieli, înfometarea nu este niciodată o soluție în tratamentul cancerului. Dimpotrivă, lipsa nutrienților esențiali chiar vă poate împiedica să vă vindecați.

   

Pe scurt:

Oricât de diferiți sunt nutrienții, amestecul potrivit dintre aceștia este important, indiferent dacă sunteți sănătoși sau dacă aveți nevoi speciale.

  • Cu cât dieta dumneavoastră este mai variată, cu atât aportul de nutrienți este mai bun.
  • Niciun aliment nu conține toți nutrienții.
  • Corpul își poate acoperi nevoile doar din ceea ce îi oferiți.
  • Asigurați-vă că nu vă grăbiți atunci când mâncați și beți.Conștientizarea unei diete sănătoase și echilibrate este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face. Aceasta reprezintă baza pentru maximizarea șanselor de a vă simți mai bine și de a vă vindeca.

Citiți mai multe despre noile dumneavoastră nevoi nutriționale în paginile de mai jos.