ERGOPERIO INSTRUMENTAR PARODONTOLOGIE

Competenta in stomatologie

Sediul central al Aesculap® se afla in Tuttlingen Germania, o locatie recunoscuta in intreaga lume drept centru al tehnologiilor medicale.

Fondat de Gottfried Jetter in 1867 ca atelier de productie pentru instrumentarului chirurgical, Aesculap® a progresat rapid devenind cel mai mare producator de instrumentar chirurgical din lume. De peste 40 ani Aesculap® este parte a B. Braun oferind solutii inteligente pentru procesele medicale de baza si complexe, chirurgicale si interventionale. Astazi, cu peste 155 de ani de experienta, Aesculap® are o permanenta contributie in domeniul sanatatii atat din perspectiva profesionistilor din domeniul sanatatii dar si a pacientilor – prin inovatie, eficienta si durabilitate.

Instrumentarul chirurgical AESCULAP®

Printr-un proces continuu de colaborare cu chirurgi de top din intreaga lume, tehnici de operare inovatoare si instrumentar chirurgical pentru abord optim sunt dezvoltate in domenii chirurgicale complexe pornind de la chirurgia generala pana la procedurile endoscopice, de la disciplinele chirurgicale de specialitate precum chirurgia dentara, chirurgia maxilo-faciala, micro-neurochirurgia, chirurgia coloanei vertebrale, chirurgia cardio-toracica si cardiovasculara, ortopedie si nu numai.

Aesculap® dezvolta si produce instrumentar chirurgical stomatologic de mai bine de 100 de ani. Astazi, practica stomatologica de zi cu zi este simplificata in intreaga lume printr-o multitudine de inovatii si un vast portofoliu de instrumentar chirurgical Aesculap®.

Stomatologia se confrunta in prezent cu schimbari majore.

Stadiul actual al cunostintelor medicale si tehnologice fac ca interventiile sa poata fi efectuate cu o precizie din ce in ce mai aprofundata si utilizand tehnici din ce in ce mai putin invazive.

Instrumentarul chirurgical si dispozitivele Aesculap® sunt dezvoltate strict prin contactul apropiat cu parternerii nostri din domeniul stomatologic. Acest lucru se aplica atat ariilor noi si inovatoare, precum instrumentarul microchirurgical dedicat implantologiei, parodontologiei si endodontiei, cat si instrumentarului dentar standard in general.

 

AESCULAP® Ergoperio

The New Class of Excellence - Instrumentar chirurgical parodontologic

Prin intermediul gamei de produse Ergoperio, oferim stomatologilor o selectie remarcabila de instrumentar chirurgical stomatologic dedicat parodontologiei.

Aici, functionalitatea superioara se intalneste cu ergonomia si designul. De peste 155 de ani, Aesculap® reprezinta calitatea si fiabilitatea, fiind intotdeauna directionati de cele mai recente descoperiri din stiinta medicala.

 

Ergoperio combina designul modern cu ergonomia unica si functionalitatea de top.

Manerul dispune de o suprafata ergonomica usor de manipulat.

 • Forma si grosimea manerului asigura o utilizare cu oboseala redusa a mainii
 • Manere extrem de usoare cu aderenta sporita

 

Partea activa – Performanta ireprosabila.

 • Proces de productie precis si utilizarea de materiale de inalta clasa asigura o calitate si fiabilitate superioare
 • Multiple optiuni pentru capete de lucru, adaptate la cerintele speciale caracteristice parodontologiei

Maner cu suprafata similara unei mingi de golf

Pentru designul manerului instrumentarului Ergoperio, suprafata similara mingii de golf a fost adaptata, reprezentand o continuitate a gamelor de instrumentar consacrate precum Ergoplant si micro-instrumentele chirurgicale. Analogia cu mingile de golf este menita sa sublinieze calitatea inalta a instrumentelor chirurgicale Ergoperio.

Din motive atat estetice cat si functionale, manerul din polimer de inalta performanta PEEK, a fost prevazut cu un manson din otel mat realizand astfel o tripla conicitate menita sa ofere instrumentelor o forma eleganta si sa sporeasca aderenta.

Forma, diametrul si greutatea au fost alese cu atentie, pentru a asigura o utilizare cat mai lipsita de oboseala.

Greutatea instrumentelor a fost redusa cu aproximativ 30% fata de modelele anterioare, in ciuda manerelor semnificativ mai groase. 

Gama variata instrumentar parodontologic Ergoperio

In portofoliul B. Braun – Aesculap, sunt disponibile multiple variante de instrumentar parodontologic cu o identitate estetica usor recognoscibila ce respecta standardul de calitate Ergoperio: tunelizatoare, sonde, decolatoare, chiurete, mini dalti sau scalere cu manere ce prezinta codificare prin culoare pentru o identificare rapida si sigura.

Tunelizatoarele Ergoperio model STRICKER sunt disponibile atat in varianta dreapta cat si angulata:

 • instrumentul de tunelizare drept este recomandat in principal in maxilarul superior, in regiunea frontala si laterala;
 • instrumentul de tunelizare angulat este recomandat pentru pregatirea regiunii bucale laterale dar poate fi utilizat si distal, fara a leza tesutul mucoasei si, de asemenea, pentru maxilarul inferior.

Tunelizatoare Striker Ergoperio

Untitled (600 × 500 px) (900 × 500 px) - 1

Linia de produs Aesculap® Ergoperio cuprinde multiple subgrupe, toate din categoria instrumentelor stomatologice ergonomice, de inalta calitate, destinate parodontologiei:

Parodontometrul Ergoperio (sonda parodontala)

Utilizarea parodontometrelor sensibile la presiune (sonde parodontale) reprezinta conditia prealabila pentru o evaluare obiectiva a starii parodontale. Astfel, pentru un diagnostic corect si o recomandare de tratament pentru pacientii dumneavoastra, ambele parodontometre din seria Ergoperio permit sondarea standardizata, spre exemplu chiar si in urmatoarele conditii:

 • modificari inflamatorii gingivale
 • examinari pe termen lung
 • ingrijirea ulterioara a bolilor parodontale

Standardizarea procesului este posibila prin presiunea arcului definita la 0,2 N in cazul sondelor parodontale Aesculap® Ergoperio.

Masuratorile subiective incorecte sunt astfel evitate.

Sondele parodontale Ergoperio sunt acoperite cu nitrura de titan ce ofera marcaje precise si rezistenta prelungita.

Micro pense Aesculap® Ergoperio

Caracteristici principale ale micro-penselor Ergoperio:

 • prezinta parte activa avand varfuri cu inchidere paralela asigurata de pinul de fixare;
 • permite prinderea tesuturilor moi pe intreaga lungime a platoului;
 • permite o prindere precisa a tesuturilor moi si a firelor de sutura de grosime pana la 6/0 USP;
 • manerul rotund permite rotirea instrumentelor cu varful degetelor;
 • instrumente bine echilibrate cu un punct de echilibru central;
 • disponibile atat in variante cu varf drept cat si cu varf curb;
 • forma, grosimea dar si ergonomia confortabila a manerului asigura o utilizare cu oboseala redusa;

Micro portace Aesculap® Ergoperio

Micro portacele stomatologice tip Castroviejo au manerele rotunde cu design care certifica apartenenta la gama Ergoperio:

 • prezinta parte activa cu insertii dure de tungsten sau pudra diamantata, pentru a oferi cea mai buna performanta posibila, duritate si rezistenta la uzura in timp;
 • marcaj in culoare galbena a arcului sau al inelolor pentru a certifica prezenta insertiile dure;
 • falci delicate ce permit utilizarea firelor de sutura cu grosimi de pana la 8/0 USP;
 • disponibile atat in variante cu varf drept cat si cu varf curb;

Micro foarfece Aesculap® Ergoperio

Portofoliul Aesculap® dispune de multiple optiuni in ceea ce priveste diversitatea micro-foarfecelor. Microfoarfeca din gama Ergoperio prezinta caracteristici speciale, care se traduc in beneficii pentru utilizatori:

 • manerele rotunde cu design Ergoperio ofera avantajul aderentei sporite dar permit si un proces simplificat de mentenanta in vederea reprocesarii;
 • varf ascutit-ascutit curb, prezinta insertii dure de tungsten si  este recomandata pentru firele de sutura cu grosimi cuprinse intre 6/0 USP si 8/0 USP;

Instrumentar diagnostic Ergoperio

Untitled design - 1

 Maner oglinda

 • maner ergonomic rotund tip Ergoperio ce permite o manipulare facila si o rotire la 360o
 • compatibil cu oglinzile dentare Standard sau Rhodium

Oglinda dentara premium - Aesculap® "Rhodium”

 • reflexivitate scazuta a luminii cu vizualizare imagine clara chiar si în conditii de lumina puternica
 • excelenta pentru uz chirurgical, in tratamentul cariilor profunde, endodontie, implantologie
 • diametre disponibile 22 mm si 24 mm

Pensa stomatologica

 • maner ergonomic tip Ergoperio
 • varf activ angulat cu seratii fine
 • pin de fixare ce asigura o inchidere paralela

Manere bisturiu

Untitled (700 × 500 px) - 1

Portofoliul Ergoperio este completat de multiple variante de manere pentru bisturiu:

 • manerele de bisturiu au preluat suprafata clasica Ergoperio similara mingilor de golf;
 • compatibile cu lamele de bisturiu tip mini sau standard;
 • produse din titan, otel de uz medical sau o combinatie dintre polimerul PEEK si otelul de uz medical;
 • maner ergonomic rotund care permite o rotire la 360o necesara in chirurgia orala;

AESCULAP® Ergo-Line: The New Class of Excellence

Portofoliul de instrumentar chirurgical Aesculap® Dental reprezinta o gama de produse care a crescut de-a lungul multor decenii si care a fost completata in mod repetat cu noi modele de manere si multiple variante de capete active.

O standardizare a designului instrumentarului stomatologic Aesculap®, in special a manerului acestora a fost inceputa cu linia de instrumente Ergoprobe pentru instrumente de diagnostic, continuandu-se ulterior cu convertirea intregului portofoliu la noul design prin intermediul gamei Ergo-Line.

Categoria de produse Ergoperio - instrumentar dedicat parodontologiei, alaturi de categoria Ergoprobe – sonde dentare si categoria Ergofill – instrumentar dedicat terapiei de conservare dentare formeaza gama de produse Ergo-Line.

Prin concentrarea pe designul cu un singur model de maner dedicat instrumentarului stomatologic Aesculap® s-a dorit uniformizarea portofoliului si trecerea spre ‘’Noua clasa de excelenta’’:

 • instrumente cu utilizare mult mai usoara, manipulare facila si mai putin obositoare;
 • manerele extrem de usoare, ergonomice, cu suprafete special concepute pentru a avea o senzatie deosebit de placuta si cu aderenta sporita;
 • instrumente ce combina designul modern cu ergonomia unica si functionalitatea de top;
 • performanta impecabila: capete de lucru ale sondelor dentare produse din otel Phynox;
 • sonde parodontale extrem de delicate, elastice, ce sunt acoperite cu nitrura de titan, cu marcare precisa, ce permit tranzitii netede

 

iF DESIGN AWARD gama Ergo-Line

Untitled (900 × 500 px) - 1

In anul 2015, intreaga gama de produse Ergo-Line, a castigat premiul iF DESIGN pentru categoria Medicina si Asistenta medicala:

https://ifdesign.com/en/winner-ranking/project/ergo-line/148733

Gama Ergo-Line propune un design uniform si sofisticat pentru instrumentarul chirurgical stomatologic Aesculap®, consolidand imaginea premium a acestora si intruchipand modernitatea, ergonomia si calitatea superioara: ‘’Think Quality.Think Aesculap.’’.

Brosura Aesculap Ergoperio - Instrumentar Parodontologie

Descriere Document Link
Ergoperio Dental
pdf (1.6 MB)