B. Braun Romania

B. Braun în România

Compania B. Braun Melsungen A.G. și-a înființat sucursala din România în octombrie 1998, în Timișoara, încurajată de succesul înregistrat în alte țări din regiune, precum Polonia, Ungaria, Cehia sau Slovacia. Compania B. Braun Medical SRL își începe astfel drumul spre topul companiilor furnizoare de produse și soluții de tratament la cele mai avansate standarde de calitate, prin intermediul celor trei divizii ale sale: Hospital Care (soluții perfuzabile, pompe, nutriție, sisteme stomice etc.), Outpatient Market (dezinfectanți, mănuși, tratament plăgi etc.) și Aesculap (echipamente și instrumentar chirurgical, camere implantabile, proteze chirurgicale etc.). 

În 1999 începe producția de soluții perfuzabile sub licență B. Braun de către SC Helvetica Profarm SA în Timișoara, punându-se astfel bazele unei povești de succes ce în 2010 a devenit B. Braun Pharmaceuticals SA și care în 2017 a anunțat startul unui proiect de tip “greenfield” cu o investiție estimată de site-urile de specialitate la peste 100 milioane de Euro. 

Grupul B. Braun pune în 2004 bazele SC Avitum SRL, companie ce se orientează spre servicii specializate de dializă, iar în luna noiembrie a aceluiași an câștigă licitația organizată de Banca Mondială pentru operarea centrelor de dializă din Târgu Jiu și Târgu Mureș. Anul 2017 găsește Avitum printre liderii pieței de profil din România, deservind peste 1450 de pacienți cu insuficiență renală cronică și cu o calitate a tratamentului de dializă recunoscută atât național, cât și internațional.

 

Management

Gheorghe Bulat

 

Administrator, Managing Director

B. Braun Medical, B. Braun Avitum, Avitum, B. Braun Pharmaceuticals, B. Braun Shared Services

 

Camelia Mîndroiu

 

Administrator, Director Operational

B. Braun Avitum, Avitum

 

Tim Wrobel

 

Administrator

B. Braun Pharmaceuticals

 

Ioana Forga

 

Administrator, Director Financiar

B. Braun Medical, B. Braun Avitum, Avitum, B. Braun Pharmaceuticals, B. Braun Shared Services

 

Adrian Muntean

 

Plant Manager

B. Braun Pharmaceuticals

 

Dr. Alina Nicolae

 

Country Sales & Marketing Manager

B. Braun Medical

 

Dr. Cosmin Chelu

 

Hospital Channel Manager

B. Braun Medical

 

Sorin Dumitrescu

 

Ambulatory Channel Manager

B. Braun Medical

 

Proiecte CSR

Responsabilitate socială 2016

Compania B. Braun are o îndelungată tradiție în angajamentul manifestat față de angajații săi și societate în general. În 1919, într-un demers cu o profundă implicație comunitară, conducerea de atunci a companiei pune bazele primului fond de pensii privat pentru angajații săi, în valoare, atunci, de 50.000 de mărci germane.
Ca și corporație socială, B. Braun a fost întotdeauna atașată de valorile familiale și a susținut constant programe de dezvoltare economică regională sau de construire a unui viitor mai bun pentru copii și tineri prin programe precum “B. Braun for Children”.

În România, compania Avitum SRL, parte a grupului B. Braun, activ pe piața locală încă din 1998 și angajând în acest moment peste 850 de oameni, continuă această tradiție și construiește parteneriate de responsabilitate socială cu implicații strâns legate de valorile fundamentale ale companiei și ale fondatorilor acesteia.

În 2016-2017, câteva proiecte au atras atenția Avitum SRL și, prin natura și profunzimea lor, au convins managementul companiei să se alăture cauzelor respective și să sprijine prin sponsorizări realizarea de activități specifice acestora.

Tradiția de 175 de ani a companiei, originile sale în mijlocul naturii și legăturile spirituale de nestrămutat față de pământ, oameni și liniște au determinat implicarea Avitum în acțiuni de renovare, mentenanță și dezvoltare a locației și activităților Mănăstirii Dragomirna din județul Suceava.

Sustenabilitatea unei întregi nații rezidă în educația primită de generațiile ce o susțin. De aceea, B. Braun s-a implicat în România în proiectul “Fiecare copil la grădiniță” dezvoltat, implementat și promovat de Asociația Ovidiu Ro.

Educația continuă la cele mai înalte standarde se poate realiza numai cu aportul profesorilor și educatorilor pregătiți, la rândul lor, la cel mai înalt nivel. B. Braun susține un model de recrutare, pregătire și plasare a celor mai potriviți și dedicați oameni ce vor modela, la rândul lor, destinele a mii de copii ce vor susține creșterea unei întregi țări. Programul Teach for Romania s-a extins global după succesul său în SUA și și-a găsit perfect locul în societatea românească unde, din păcate, rata abandonului școlar depășește cu aproape 5% media Uniunii Europene, iar motivația acestora este cea mai joasă din cele 65 de țări analizate de studiul PISA 2012.

O altă destinație a suportului companiei Avitum a fost informarea și ajutorarea persoanelor diagnosticate cu cancer, copii, tineri și adulți, precum și familiile acestora din Romania, prin intermediul Asociației Marilena Mihai.

Sponsorizări

Prin intermediul sponsorizărilor efectuate de societatea B.Braun Medical SRL suntem implicați în mod activ la susținerea, promovarea și dezvoltarea continua a domeniului mendico-sanitar din România.

Pentru noi este foarte important ca relația cu profesioniștii din domeniul sănătății să fie deschisă și directă, tocmai de aceea, toate cheltuielile pe care compania B.Braun le face în acest sens sunt publicate, în mod transparent, pe website-ul nostru

Sponsorizări 2014

În conformitate cu dispozițiile OMS 874/2015 și respectiv OMS 194/2015, mai jos pot fi consultate formularele privitoare la sponsorizările acordate de societatea B.BRAUN MEDICAL, pe parcursul anului 2014, în domeniul sănătății și cel al dispozitivelor medicale.

Documente Sponsorizări 2014

Descriere Document Link
Sponsorizari domeniul sanatatii 2014
pdf (5.7 MB)
Sponsorizari Dispozitive Medicale_2014
pdf (815.7 KB)

Sponsorizări 2015

În conformitate cu dispozițiile OMS 874/2015 și respectiv OMS 194/2015, mai jos pot fi consultate formularele privitoare la sponsorizările acordate de societăţile  B. BRAUN MEDICAL, B. BRAUN AVITUM si ASOCIAŢIA AESCULAP PENTRU EDUCAŢIE, pe parcursul anului 2015, în domeniul sănătății și cel al dispozitivelor medicale.

Documente Sponsorizări 2015

Descriere Document Link
Sponsorizari domeniul sanatatii + DM 2015
pdf (3.3 MB)

Sponsorizări 2016

În conformitate cu dispozițiile OMS 874/2015 și respectiv OMS 194/2015, mai jos pot fi consultate formularele privitoare la sponsorizările acordate de societăţile  B. BRAUN MEDICAL, B. BRAUN AVITUM si ASOCIAŢIA AESCULAP PENTRU EDUCAŢIE, pe parcursul anului 2016, în domeniul sănătății și cel al dispozitivelor medicale.

Documente Sponsorizări 2016

Descriere Document Link
Sponsorizari domeniul sanatatii + DM 2016
pdf (548.6 KB)

Sponsorizări 2017

În conformitate cu dispozițiile OMS 874/2015 și respectiv OMS 194/2015, mai jos pot fi consultate formularele privitoare la sponsorizările acordate de societăţile  B. BRAUN MEDICAL, B. BRAUN AVITUM pe parcursul anului 2017, în domeniul sănătății și cel al dispozitivelor medicale.

Documente Sponsorizări 2017

Descriere Document Link
Sponsorizari domeniul sanatatii + DM 2017
pdf (53.1 KB)

Sponsorizări 2018

În conformitate cu dispozițiile OMS 874/2015 și respectiv OMS 194/2015, mai jos pot fi consultate formularele privitoare la sponsorizările acordate de societăţile  B. BRAUN MEDICAL, B. BRAUN AVITUM, B. BRAUN PHARMACEUTICALS pe parcursul anului 2018, în domeniul sănătății și cel al dispozitivelor medicale.

Documente Sponsorizari 2018

Descriere Document Link
Sponsorizari domeniul sanatatii + DM 2018
pdf (55.5 KB)

Conformitate şi Cod de Conduită

B. Braun cere și promovează comportamentul responsabil

B. Braun este o companie de familie, iar conducerea acesteia a acționat timp de 175 de ani la nivel global cu respectarea legilor şi responsabilitate socială. Pentru a susține acest principiu odată cu dezvoltarea companiei, grupul B. Braun a introdus un Cod de Conduită obligatoriu şi un Sistem de Management al Conformitaţii la nivel global bazat pe strategia de grup.

Sistemul de Management al Conformităţii

Pentru B. Braun, Conformitatea înseamnă mai mult decât conformitatea legală; cuprinde, de asemenea, valori etice cum ar fi loialitatea, integritatea şi sustenabilitatea. Pentru ca standardele globale uniforme să fie respectate, a fost introdus Sistemul de Management al Conformităţii, iar prin Biroul de Conformitate al Grupului şi Ofiţerul de Conformitate Local se asigură condiţiile necesare pentru o implementare operativă în toate companiile din lume.

Codul de Conduită

Un element central al Sistemului de Management al Conformităţii este Codul de Conduită al grupului B. Braun. Acesta combină zece principii centrale ale companiei care implementează ghidurile de strategie ale grupului în cultura companiei. Pentru angajaţi, aceasta înseamnă că o direcţie clară este stabilită pentru acţiunile lor de zi cu zi, în timp ce pentru furnizori şi clienţi este o promisiune obligatorie pe care se pot baza.

Codul de Conduită

Descriere Document Link
Codul de Conduită
pdf (1.1 MB)

Politica in domeniul mediului, sanatatii si securitatii ocupationale

Ne angajăm să protejăm mediul şi sănătatea, siguranţa şi bunăstarea angajaţilor noştri, ca element integrant al politicii practicate de B. Braun.

Documente asociate

Descriere Document Link
Politica in domeniul mediului, sanatatii si securitatii ocupationale
pdf (94.9 KB)

Executie buget dializa 2017 - 2019

Documente asociate

Descriere Document Link
Sume finale contractate vs decontate 2017-2019
pdf (14.7 KB)

Aveţi întrebări sau idei despre Sistemul de Management al Conformităţii sau despre Codul de Conduită?

Ofiţer de Conformitate B. Braun Medical SRL
Bernd Braun, Nr. 1
307375 Sanandrei, Timis
România