Home   |  Contact   |  Locaţii
România
 
Home > Compania > Istoric

Istoric

B. Braun în România

1998
B. Braun Medical a fost înfiinţată în România, în Timişoara, în octombrie 1998, având un număr de 10 angajaţi.
Deschiderea de către B. Braun Melsungen AG a unei companii în România a fost încurajată de succesul înregistrat în ţări din Europa de Est, precum Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia.

1999
Începerea producţiei de soluţii perfuzabile sub licenţa B. Braun Melsungen AG de către S.C. Helvetica Profarm S.A. din Timişoara a fost un alt motiv important pentru crearea unei structuri proprii pe teritoriul României. Astfel, începând cu anul 1999, B. Braun şi-a făcut simţită prezenţa în România, oferind produse şi servicii la cele mai înalte standarde şi dezvoltând relaţii de parteneriat cu clienţii săi.

2000
Deschiderea de birouri şi depozite în Bucureşti, Cluj-Napoca şi pentru o scurtă perioadă de timp şi în Târgu-Mureş.

2003
Creşterea capacităţilor de depozitare în Bucureşti şi Cluj-Napoca, prin deschiderea de depozite noi şi extinderea celor existente. După 5 ani de activitate, compania are peste 35 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 5 mil. EUR.

2004
Pentru a răspunde nevoilor de diversificare a operaţiunilor în România şi oportunităţilor de dezvoltare, a fost fondată Avitum România, companie specializată în furnizarea de servicii de dializă şi responsabilă pentru comercializarea produselor specifice acestui domeniu pe piaţa din România. B. Braun a creat astfel în România un grup de două companii, Avitum şi B. Braun Medical.

2005
Lansarea noului logo B. Braun, ˝Sharing Expertise˝. ˝Sharing Expertise˝ descrie principala competenţă a B. Braun, angajamentul faţă de clienţii săi, fundamentul activităţii şi succesului companiei.
B. Braun Medical depăşeşte 10 mil. EUR ca cifră de afaceri şi are 43 de angajaţi.

2009
Deschiderea Centrului Regional de Distribuţie în Remetea Mare, platformă pentru creşterea B. Braun Medical în următorii 10 ani. Depozitul permite menţinerea unui stoc de până la 3.500 de paleţi şi oferă infrastructura logistică necesară dezvoltării regionale a companiei B. Braun. Astfel, B. Braun Medical capătă responsabilităţi în Regiunea Balcanică. Numărul de angajaţi ai B. Braun Medical este de peste 70.

2010
Investiţii de peste 4 milioane de euro prin achiziţionarea Helvetica Profarm S.A. - fabrica de soluţii perfuzabile. Grupul B. Braun îşi extinde şi diversifică astfel actvitatea, prin înfiinţarea B. Braun Pharmaceuticals S.A.

2011

Academia Aesculap intră acum şi în România, cu dorinţa de a aduce în prim-planul educaţiei medicale româneşti conceptul Academiei Aesculap.  Principala sa provocare va fi crearea unei platforme ştiinţifice care să încurajeze schimbul de informaţii şi expertiză în sectorul medical.

2012

Pe data de 2 august s-a lansat magazinul online B. Braun de unde pacienţii dar şi cadrele medicale pot achiziţiona dispozitive şi produse medicale.

2013

Sărbătorim 15 ani de activitate în România.