Home   |  Contact   |  Locaţii
România
 
Home > Noutăţi > Arhivă evenimente

Evenimente

B.Braun – Partener pentru Excelenta

Spitalul Sf. Constantin in colaborare cu B. Braun Medical a castigat Premiul European de Excelenta pentru Igiena Mainilor 2013


Schimbul de experienta pentru excelenta in domeniul sanatatii a reprezentat scopul comun al companiei B. Braun si Spitalului Sf. Constantin, inca de la inceputul colaborarii. Echipa OPM B. Braun a sprijinit initiativa Dnei. Dr. Andreea Moldovan, medic primar Boli Infectioase, de a implementa standardele de igiena ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii ( OMS ) in Spitalul Sf. Constantin, prin programul VigiGerme.

Programul VigiGerme a fost dezvoltat in cadrul campaniei mondiale initiate de catre OMS sub sloganul "Save Lives: Clean Your Hands". De la lansarea campaniei in 2009 si pana in prezent, peste 132 de state din intreaga lume s-au alaturat initiativei OMS de a reduce incidenta infectiilor nosocomiale. Echipa Spitalului Universitar din Geneva, Centru de Excelenta al OMS pentru Prevenirea si Controlul Infectiilor Nosocomiale sub coordonarea Prof. Dr. Didier Pittet a dezvoltat VigiGerme, punand accent pe importanta vitala a igienei mainilor.

In noiembrie 2012, B.Braun a organizat prin Academia Aesculap un curs in cadrul caruia Dr. Moldovan a explicat importanta prevenirii si controlului infectiilor nosocomiale si principiile programului VigiGerme. Cursul a fost urmat de un workshop in cadrul caruia 25 de medici epidemiologi au testat produsele B. Braun si au avut oportunitatea de a isi impartasi opiniile.

La inceputul anului 2013, Spitalul Sf. Constantin a aplicat pentru Premiul European de Excelenta pentru Igiena Mainilor si a indeplinit toate conditiile pentru a fi nominalizat la premiu, impreuna cu alte trei spitale din Germania, Irlanda si Luxemburg.

In mai 2013, Prof. Dr. Didier Pittet, Director al Programului de Control a Infectiilor la Hôpitaux Universitaires de Genève si al Centrului de Colaborare OMS privind Siguranta Pacientilor din Elvetia si Dr. Maria Luisa Moro, coordonator al campaniei nationale italiene “Clean Care is Safer Care” si al sistemului national de supraveghere al infectiilor nosocomiale, au vizitat Spitalul Sf. Constantin, pentru a audita toate procedurile si activitatile.

Ca recunoastere a eforturilor deosebite pentru implementarea, mentinerea si promovarea standardelor de igiena a mainilor, Spitalul Sf. Constantin a fost desemnat laureat al Premiului European de Excelenta pentru Igiena Mainilor 2013, acordat in cadrul unei ceremonii oficiale la ICPIC ( International Conference for Prevention and Infection Control ) in Geneva in perioada 25-28 iunie 2013.

Acest premiu european de excelenta reprezinta o onoare pentru echipa Spitalului Sf. Constantin si pentru B. Braun ca partener dar in acelasi timp si o datorie de a oferi un model pentru alte spitale din Romania.

B. Braun va continua sa raspunda nevoii de a impartasi cunostinte si experienta pentru prevenirea si controlul infectiilor intra-spitalicesti si impreuna cu Academia Aesculap, va oferi sprijin pentru profesionistii din domeniul sanatati pentru a aplica standardele OMS.

 

02-02-2012
Un nou membru în familia Avitum: Centrul de dializă din Arad

Începând cu luna Ianuarie 2012, Centrul de dializă Avitum Arad a devenit operaţional.
Avitum SRL -  cu 8 centre private de dializă, Avitum şi-a câştigat reputaţia unuia dintre cei mai buni furnizori de servicii medicale de dializă destinate pacienţilor cu insuficienţă renală cronică. Calitatea produselor şi serviciilor B. Braun folosite aici este potenţată de experienţa noastră internaţională şi completează imaginea unei companii cu standarde europene de tratament, fapt autentificat de certificările TUV şi ISO primite în ultimii ani.

Click aici pentru a vizualiza pagina Centrului de dializă Arad.

 

20-01-2012
Noi donaţii pentru Federaţia Caritas din Timişoara

Netzwerk Lehrlingsausbildung Niederösterreich a reuşit să strângă anul trecut în luna Decembrie, împreună cu angajaţii B. Braun din Austria, precum şi alte câteva companii si persoane private, zeci de cutii cu haine pentru adulţi şi copii, jucării şi cărţi pentru toate vârstele.

Toate acestea au fost donate Federaţiei Caritas Timişoara, care deţine mai multe proiecte prin care sprijină copiii defavorizaţi şi familiile acestora. Sperăm că prin această acţiune am adus un plus de sprijin celor care au atât de multă nevoie!

Centrele spre care au mers donaţiile:

Centrul rezidenţial Casa "Mama-Copil" din Timişoara  (str. I. Slavici nr. 56), unde sunt asistaţi 12 copii. Ei au sentimentul de siguranţă şi ocrotire, fiind obişnuiţi să trăiască în comunitate pentru ca în cele din urmă să aprecieze ce înseamnă o familie, prieteni şi o casă a lor.

Centrul rezidenţial Casa "Sfântul Nicolae" din Peciu Nou, judeţul Timiş, cuprinde 4 case unde sunt îngrijiţi 33 de copii. Copiilor li se oferă un cămin până când reuşesc să îşi găsească un loc de muncă şi astfel să se întreţină singuri. Tinerii care îşi continuă studiile (facultate, colegiu) sunt încurajaţi şi susţinuţi, asigurându-li-se cazare în Timişoara, într-o casă special amenajată în acest scop.

Centrul rezidenţial Casa "Sfânta Elisabeta" din Petroasa Mare, judeţul Timiş, include două case în care sunt cazaţi 24 de copii, 4 dintre aceştia fiind încadraţi în grad de handicap. Aici, copiii beneficiază de sprijin de specialitate adecvat tipului de deficienţă.

Centrul rezidenţial Casa "Izvorul vieţii" din Dudeştii Noi (Timiş). Aici locuiesc 5 minori cu probleme neuropsihice, care primesc îngrijiri speciale şi sunt protejaţi până la definitivarea statutului lor (adopţie) şi nu doar până la 18 ani.

Despre Federaţia Caritas:
Organizaţie non-guvernamentală, Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara  a fost fondată de către Episcopia Romano-Catolică din Timişoara. Aceasta este acreditată să acorde servicii de asistenţă socială primare şi specializate persoanelor aflate în nevoi. Se dedică tuturor formelor de ajutor social, comunitar, desfăşurându-şi activitatea sub deviza "Suntem aici pentru toţi oamenii". Serviciile asigurate sunt diversificate şi sunt oferite indiferent de religia, naţionalitatea sau apartenenţa politică a beneficiarilor.

Mai multe despre locaţiile şi proiectele Federaţiei Caritas puteţi afla pettp://www.federatia-caritas.ro/


 

18-01-2012
Noul website B. Braun Pharmaceuticals

Începând din această zi, puteţi accesa informaţiile despre compania B. Braun Pharmaceuticals într-un nou format, ce respectă design-ul tuturor companiilor B. Braun din întreaga lume.

Vizitaţi www.bbraun-pharmaceuticals.ro  şi experimentaţi o navigare mai utilă şi mai placută!

Despre B. Braun Pharmaceuticals
B. Braun Pharmaceuticals SA a fost creată în urma achiziţiei fabricii de soluţii perfuzabile Helvetica Profarm S.A., de către Grupul B. Braun în 2009.
În 2010, B. Braun a investit aproximativ 4 milioane de euro în extinderea producţiei, fapt ce a condus la creşterea acesteia pana la cca. 19 milioane de flacoane de soluţie perfuzabilă în acest an. Soluţiile perfuzabile sunt medicamente în formă lichidă, destinate administrării unor cantităţi mari de lichide direct în circulaţia sanguină.

 

 

Pentru mai multe articole, vă rugăm să vizitaţi target="_blank">Arhiva 2011 şi target="_blank">Arhiva 2010.